Welkom in uw Digitale Schatkist

Bewaart u al uw sieraden in één schatkist? Nu kan dat ook online. Al uw waardevolle voorwerpen kunnen online geregistreerd worden, van aankoop tot verkoop.

Laat uw waardevolle sieraden coderen

Nieuwe codering aanvragen >

Stap 1

Zijn uw sieraden gecodeerd?

706-658-0701

Stap 2

De voordelen

Met het coderen van uw juwelen creeërt u uw eigen persoonlijke digitale schatkist, daarmee vergemakkelijkt u de authenticiteitsverificatie van uw sieraden bij bijvoorbeeld verkoop, erfenissen of het afsluiten van verzekeringen en verhoogt u de kans op het terugkeren van sieraden in geval van vermissing of diefstal.

1

Authenticiteit

Op elk individueel sieraad wordt een unieke (minuscule) code aangebracht, waardoor de echtheid geverifieerd kan worden. De oorspronkelijke omschrijving en afbeelding(en) van het sieraad plus de keuringsgegevens van het waarborgkantoor worden onder deze code opgeslagen en vervolgens kan de historie van het sieraad bijgehouden worden.

2

Verlies of diefstal

Middels de code is de herkomst en de rechtmatige eigenaar eenvoudig te achterhalen. Hierdoor wordt de kans dat u het sieraad na verlies of diefstal terugziet een stuk groter.

3

Verzekering

In geval van diefstal, verlies of beschadiging kunt u met een druk op de knop de verzekeringsmaatschappij alle benodigde informatie verstrekken over het betreffende sieraad.

Laser

Hoe werkt het coderen?

Elk sieraad kan voorzien worden van een codering. Alvorens er een codering wordt aangebracht, wordt eerst gecontroleerd of er een geldig keurteken in staat die de echtheid van het sieraad bevestigd. Vervolgens worden de sieraden door middel van een laser voorzien van een unieke code, en deze code wordt digitaal geregistreerd en beveiligd. De gecompliceerde codering bevat meerdere verborgen mechanismes om eventuele vervalsingen te voorkomen.

De eigenaar van het sieraad kan ervoor kiezen om de code publiekelijk herleidbaar naar de eigenaar te maken, of te anonimiseren. Bij anonimisatie kan enkel WH Services, eventueel in samenwerking met de politie, achterhalen aan wie het sieraad toebehoort. Deze keuze kan door de eigenaar op ieder tijdstip gewijzigd worden.